Над 80 километра в час е скоростта на вятъра в община Сливен

06.01.2017

Затворена остава и няма да се поддържа до края на зимния сезон отсечката от пътя м. Селището – връх Българка. Преминаването по направленията за село Раково - връх Българка - Меча поляна - Карандила ще се осъществява чрез републикански път Сливен - Ичера през отбивката на местност Чуката. Това съобщи инж. Снежана Кънева, началник отдел "Сигурност и управление при кризи" в Община Сливен.

Общинските пътища се обработват през светлата част на денонощието и са проходими при зимни условия. Екипите ще продължат да работят и през почивните дни. Приоритетно ще се обработват републиканските пътища, а след това и общинската пътна мрежа.

Няма закъсали и бедстващи хора. Проблем е образувалата се поледица, както и чувствителното понижаване на температурите и силния вятър, който достига 80-90 километра в час.

По данни на EVN почти няма населено място с електропрекъсване, освен района на Горно Александрово с частични изключвания и в района на Бинкос, Селиминово, Чинтулово, Вилна зона - запад и Даулите.

Възстановено е електроподаването за селата Раково, Трапоклово, Драгоданово, Глушник, Гавраилово и др.

От общинска фирма "Пътнически превози" информираха, че автобусите се движат в зимни условия. На сайта на дружеството е публикувано актуалното разписание.

06.01.2017г.


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност