Секретари на читалища и представители на културни институти в община Сливен преминаха обучение за защита при бедствия

13.01.2017
Секретари на читалища и представители на културни институти в община Сливен преминаха обучение  за защита при бедствия

Секретари на читалища и представители на културни институти в община Сливен преминаха обучение за повишаване нивото на знания по защитата при бедствия с цел адекватни реакции при възникване на критични ситуации и тяхното овладяване. Обучението се проведе за първи път и бе организирано в изпълнение на заповед на кмета Стефан Радев.

Заместник-кметът Пепа Чиликова приветства присъстващите в зала "Май" и изрази благодарност за участието им в проявата. "В началото на годината природата ни показва, че няма нещо по-силно от нея. Смятам, че днешната инициатива ще бъде изключително полезна за всички", каза тя.

Лектор на обучението беше инж. Снежана Кънева, началник на отдел "Сигурност и управление при кризи" в Община Сливен. Тя сподели своя опит за защита при бедствия и презентира възможните рискови ситуации за заплаха здравето и живота на работещите и пребиваващите в институциите. Бяха планирани и действията при евентуалното им възникване.

"Не можем да предвидим бедствията, но можем да планираме нашите действия. Надявам се, че след днешното обучение ще бъдете още по-уверени при планиране на защитата", заяви инж. Кънева.

На секретарите на читалища и представителите на културни институти в община Сливен беше проверена готовността за действия при бедствия чрез анонимен тест, а след това се проведе дискусия.

Всички, преминали обучението, ще получат сертификат за своето участие, подписан от кмета на община Сливен Стефан Радев.

13.01.2017 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност