Резитба за оформяне на короните на дърветата се извършва в Сливен

19.01.2017

Резитба за оформяне на короните на дърветата се извършва в Сливен, съобщи ландшафтният архитект в общинска администрация Емилия Кючукова. Тя поясни, че това е една от малкото дейности, които могат да се правят в момента, тъй като растителността е в период на покой.

Емилия Кючукова заяви, че дърветата, които се отглеждат в градска среда, трябва да се поддържат с резитба. Дейността се извършва в периода ноември-март, в зависимост от вегетацията. В момента такава се прави в централна градска част. Предстои да бъде извършена в други части на града и в населени места от общината.

"Когато има молби от желаещи, които информират, че клони на дърветата опират до фасадите на домовете им и могат да разрушат хидроизолации или да счупят прозорци, извършваме резитба. След като реагираме на желанието им, се оформят еднакво короните на всички дървета на цялата улица", каза ландшафтният архитект.

Тя изрази съжаление, че до преди години оформяне на короните не e правенo. По думите й, това се прави в цял свят системно, когато дърветата са в най-млада възраст и така те изглеждат много добре. Кючукова даде пример с 80-годишни чинари, които след професионално оформление, изглеждат като чадъри, защото се поддържат ежегодно.

Резитбата в Сливен се извършва от ДЗЗД "Зелена среда Сливен", която поддържа зелените площи.

19.01.2017 г.


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност