Бюджетът на Община Сливен за 2017 година беше приет от Общинския съвет

26.01.2017
Бюджетът на Община Сливен за 2017 година беше приет от Общинския съвет

Бюджетът на Община Сливен за 2017 година беше приет на заседание на Общинския съвет днес. "За" гласуваха 27 общински съветници, "против" - четирима, а "въздържал се" - петима души.

Кметът Стефан Радев заяви от трибуната на местния парламент, че бюджетите на Община Сливен, които са правени досега, са били с много раздути предвиждания за приходите, за да може да се правят повече разходи. По думите му, приходите не са изпълнявани, но разходите са правени. Това е довело до натрупването на много сериозни задължения на общината за текущи разходи.

"Раздутите приходи, които са залагани в бюджетите досега, са една от причините да се трупат задължения. Затова приходите, които залагаме сега, са ориентирани към реалните очаквания, а не към възможните приходи, които можем да заложим", заяви кметът. Той коментира отново, че пред ръководството има една голяма задача и тя е да се стабилизират финансите на общината, тъй като лошото финансово състояние след време се превръща в по-малко като количество публични услуги.

Председателят на Постоянната комисия по финанси, бюджет и икономическо развитие Георги Стоянов, изрази мнение, че бюджетът не е обременен с ненужни очаквания и е реално изпълним. "Реализацията му е поредна стъпка към постигане на финансова стабилност на Община Сливен, което е една от основните цели на ръководството", каза още той.

Планираните приходи общо за 2017 г. са в размер на 102 749 958 лв, а разходите са в размер на 102 749 958 лв.

Основният финансов документ е разработен в съответствие с действащите законови и подзаконови нормативни актове и отразява намеренията на Община Сливен за провеждане на комплексна финансова политика. С изпълнението му следва да се постигнат oсигуряване на средства за изпълнението на договори по оперативните програми, развитие и усъвършенстване на социалната и техническа инфраструктура, разплащане на просрочени и текущи задължения и др.

26.01.2017 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност