Стефан Радев: Удовлетворен съм от сесията на Общинския съвет, на която се взеха важни решения

31.01.2017
...

Кметът на община Сливен Стефан Радев изрази своята удовлетвореност от последната сесия на Общинския съвет, на която с широка подкрепа бяха приети важни решения, сред които бюджета за 2017 година.

„Имах възможност вече да кажа, че бюджетът е крачка по нашия път за финансово стабилизиране на общината и за това да започнем да правим реални бюджети, да си поставим реални планове. Отчетите вече да значат нещо – да има значение дали сме изпълнили приходната и разходната част, а не както досега - да отчитаме неизпълнения по 40-50 процента”, посочи кметът на Сливен по време на редовната пресконференция на общинското ръководство.

Радев изтъкна други много важни решения - приемането на промени за приема в детските градини и приемането на наредба за електронния прием в училищата. „Беше крайно време да сложим ред и въведем правила за това как става приема в учебните заведения. Един въпрос, който се отнася за всички хора”, каза Радев.

Досегашният прием в детските заведения кметът определи като ситуация по-близка до хаоса, отколкото до реда. „Затова смятам, че е важно въвеждането на правила. Те бяха приети след дълбоко обсъждане и с обществеността, и с комисиите на общинския съвет, така че да постигнем максимално широка информираност и отразяване на мненията и желанията на хората", каза още Радев.

31.01.2017г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност