По случай Седмицата на гората ученици и ръководители засадиха фиданки по поречието на река Асеновска

06.04.2017
...

Общинското предприятие /ОП/ „Земеделие, гори и водни ресурси” отбеляза традиционната Седмица на гората със залесителна кампания. През тази година празникът се отбелязва за 93-ти път и преминава под мотото „Гората е живот“.

Днес по поречието на река Асеновска, до Кооперативния пазар, бяха засадени фиданки от кедър, явор и липа. В инициативата се включиха ученици от 9-ти клас на езиковата гимназия „Захари Стоянов” и техният класен ръководител Андрей Едрев, заместник-кметът Стефан Кондузов, секретарят на общината Валя Радева, общинският съветник Стефан Пасков, служители на общинското предприятие, граждани.

„Много ми е приятно да видя млади хора, отзовали се на инициативата за засаждане на дръвчета в Седмицата на гората. Има една народна поговорка, която казва, че човек не е живял напразно, ако в живота си е засадил макар и само едно дърво”, посочи Стефан Кондузов. Заместник-кметът пожела на младите хора да посадят още много дървета в живота си, много здраве повече усмивки и обич към природата, и гората.

„Учениците се включват в кампанията заради загрижеността към природата и ангажимента, който младите трябва да имат за съхранението й, опазването й. За една по-чиста и хубава природа, в която всички заедно да съжителстваме”, каза Едрев.

„Служителите ни ще се грижат за отглеждането на дръвчетата. Трябва да възобновяваме гората, да я стопанисваме по такъв начин, че да я върнем на бъдещето по-хубава, отколкото сме я получили”, каза директорът на ОП Даниела Йорданова.

Залесителната кампания започна на Първа пролет със засаждане на дръвчета в дворовете на две детски заведения. Общинското предприятие е създадено през май 2012 година и стопанисва общинските гори на територията на Държавно горско стопанство/ДГС/ Сливен и на ДГС - Стара река.

06.04.2017г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен