Карнавал "Машината на времето" ще има в Сливен за Нощта на музеите - 20 май

13.04.2017

Карнавал под надслов "Машината на времето" ще се състои на 20 май в Сливен. Той се организира от музеите, художествените галерии и Община Сливен и е част от програмата по отбелязване на инициативата „Нощ на музеите".

Шествието ще тръгне в 18.30 часа от Стария бряст, ще премине по главната улица и ще стигне до НТС, където ще бъде награждаването на отличените.

За да участва в карнавала, всеки трябва да реши в кой век иска да се върне и как иска да бъде облечен. Може да бъде древен тракиец, византиец, прабългарин, болярин, български цар, възрожденец, чорбаджия, българин от 19-ти или 20-ти век, или българин от днешно време.

С идеи и консултации ще съдействат музеите и художествените галерии в Сливен: в Регионален исторически музей – избран от участника исторически период, къща-музей „Сливенски бит” – облеклата, характерни за 19-ти в., в Музей на текстилната индустрия – български народни носии, в къща-музей „Хаджи Димитър” – хайдути и войводи, в крепост Туида – тракийски и средновековни облекла, в къща-музей „Добри Чинтулов” – възрожденци, в художествена галерия „Димитър Добрович” – с абитуриентските рокли и костюми на баба, дядо или мама и татко.

13.04.2017г.


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен