Детско състезание по колоездене ще се състои на 26 април

25.04.2017
Детско състезание по колоездене  ще е състои на 26 април

На 26 април е първото състезание по колоездене за деца, включили се в Дните на отворени врати на градския колодрум, които се провеждат всяка сряда от 18 до 19.30 часа. То се организира от Община Сливен и Колоездачен клуб "Сините камъни". Надпреварата ще започне в 18 часа. Следващото състезание ще бъде в края на месец май.

Инициативата за свободен достъп на градския колодрум започна на 12 април и продължава до 31 май. Тя цели да предизвика интереса на децата към този вид спорт.

Експертът по спорта в Община Сливен, Силвия Никова, сподели, че интересът към инициативата е голям и благодари на всички деца за участието и сериозното отношение. Тя заяви, че Общината ще продължи да търси всякакви начини за стимулиране на подрастващите да спортуват.

Община Сливен и Колоездачен клуб "Сините камъни" осигуряват свободен достъп на градския колодрум за тренировки по колоездене на деца и други занимания под наблюдението на специалист. Участието е със собствени велосипеди.

В края на месеците април и май ще бъдат организирани състезания с награди. Колоездачен клуб "Сините камъни" ще предостави спортни велосипеди за желаещите деца.

Телефон за справки: 088 2 088 884 - Неделчо Петров.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен