Тече организацията по въвеждане на платено паркиране в центъра на Сливен

01.06.2017

Все още се полага маркировка за „Синята зона“ в Сливен. При благоприятни атмосферни условия, дейностите се очаква да приключат до месец и платеното паркиране да влезе в сила. Това заяви управителят на общинска фирма "Градска мобилност" Димитър Пантелеев. Той съобщи, че е сключен договор с фирмата за доставка и инсталация на оборудване за кратковременно паркиране, чрез което ще се извършва един от начините на заплащане чрез СМС, тече срокът и по изработване на скобите. Пътните знаци вече се поставят. През месец юни се очаква и да стартира приемът на заявления по образец за издаване на стикери за предплатено паркиране.

В отговор на многобройни запитвания от хора в неравностойно положение, Пантелеев припомни, че лицата, притежаващи карта за паркиране на хора с трайни увреждания, могат да паркират неограничено във времето на местата, обозначени за това. Единственото условие е моторното превозно средства да обслужва пряко лицето в неравностойно положение и да не се преотстъпва на друг.

"Непрекъснатият брой на увеличаващите се автомобили задълбочават проблема с паркирането, особено в централна градска част. Въвеждането на синя зона предлага алтернатива на масовото безразборно паркиране, ще оптимизира градския трафик и гарантира безопасно движение на пешеходците по тротоарите, които не винаги се използват по предназначение", смята Димитър Пантелеев.

Той припомни, че обхватът на платеното паркиране е между булевард "Братя Миладинови", булевард "Стефан Караджа", ул. "Генерал Скобелев", улица "Георги С. Раковски", улица "Георги Гюлмезов", улица "Драгоман" и булевард "Христо Ботев".

01.06.2017г.


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност