1 юни - Ден на отворени врати и демонстрации на военните и полицията в Сливен

01.06.2017
---

Ден на отворени врати по случай 1 юни се проведе в Центъра за подготовка на специалисти и в Регионална служба „Военна полиция”. В Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен, с командир полковник Любомир Вачев, и в Регионална служба „Военна полиция”(РС ВП)-Сливен, с директор полковник Деян Цветков, се проведе „Ден на отворени врати” за ученици от град Сливен по случай Международния ден на детето – 1 юни.

Добро посрещане, показ на техника, посещение в музея на ЦПС и обиколка сред разположената на открито музейна експозиция на бронирана техника – всичко това е част от вълнуващите моменти след преминаването през портала на формированието. Много симпатии предизвикаха и изпълненията на Военния духов оркестър на ЦПС.

За учениците, които тази година завършват средното си образование, беше представена военната професия, с уточнението, че към момента има общо 43 вакантни места в Център за подготовка на специалисти и документи за кандидатстване за тях се приемат във Военно окръжие – Сливен.

В същия ден в ЦПС и в РС ВП, със съдействието на Военно окръжие-Сливен, бяха проведени единни комплексни занятия с ученици по план-график за осигуряване подготовката на учениците от средните училища свързана със задълженията на гражданите по отбраната на страната за учебната 2016/2017г.

В деня на отворени врати на Регионална служба „Военна полиция” беше организиран показ и демонстрация на техника и различни способи не само от РС ВП, но и от представители на американски военнослужещи от полигон „Ново село”, а също и от Специализирано тактическо звено за бързи действия към Областна дирекция на МВР-Сливен, което направи демонстрация на задържане на банкови обирджии.

Сред гостите бяха ученици от Стралджа, от сливенските училища, а също и деца-спортисти, водени от своя треньор и ръководител – петкратната световна шампионка по борба Станка Златева.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност