Детски панаир се провежда в Сливен

03.06.2017
Детски панаир се провежда в Сливен

С песни, танци и стихотворения започна Детският панаир в Сливен. Той се организира за втора поредна година на площад "Цар Освободител" - пред сградата на общинска администрация. Съорганизатори са Община Сливен и фондация "Изиарт".

В програмата се включиха деца от балет "Барби", детски градини "Синчец", "Теменуга" и "Елица", клуб "Ритъм" и Клуб по спортни танци "Сливен".

Детският празник беше открит от кмета на община Сливен Стефан Радев. В приветствието си той изрази задоволство, че за втора поредна година в града се провежда Детски панаир. "След първото издание получихме много идеи и предложения и аз смятам, че беше редно да се вслушаме в тях и да превръщаме добрите инициативи в традиция. Пожелавам на всички деца да бъдат здрави, да имат щастливо детство, много успехи в училище и да обичат своя роден град Сливен", заяви Радев.

Днес се провеждат десетки работилници по стъклопис, стенопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Има специално разработено ателие „Отряд за бързо гърмене”, където цял ден ще се правят експерименти. В програмата е включено и любимата за децата сапунена работилница. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари, а новост тази година е ателието за безопасност на пътя, в което ще се включат и полицаи от града.

Работилниците ще се проведат до 18.00 часа на площада, в Регионален исторически музей- Сливен и галерия „Сирак Скитник”, за които по традиция Фондация Изиарт е изработила и специално създадени игри. Всички инициативи са с вход свободен.

03.06.2017г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност