Община Сливен предприема спасителни и аварийно-възстановителни работи за пораженията от дъжда в с. Струпец

05.06.2017
...

На 2 юни краткотраен проливен дъжд, придружен с гръмотевици, в количества над 70 л/кв. м, паднал за по-малко от 1 час, е наводнил цялото село Струпец. От образувалия се воден стълб, с височина 50-60 см, и последващото пренасяне на инертен материали и парчета от разрушена асфалтова настилка и основа на пътя всички улици в селото стават непроходими.

За кратко време е прекъснато електрозахранването. Екипите на електроразпределителното дружество са се отзовали незабавно. Наводнени са имотите в източния край на населеното място, където със силите на пожарната са извършени незабавно отводнителни мероприятия. Повсеместно са наводнени дворовете в селото. Унищожени и увредени са земеделски насаждения. Намиращите се в близост до селото овощни градини са заляти и са под вода с невъзможност за оттичане.

От възникналата ситуация е нарушен нормалният ритъм на живот и работа в населеното място. Има блокирани подходи към имотите. Придвижването на хора, животни и превозни средства е невъзможно и опасно. Засегнато е цялото население в селото (320 жители и около 150 души, приходящи през почивните дни).

Поради обстоятелството, че е възникнала необходимостта от въвеждане на режим в критична и опасна зона за определено време, за да се овладее бедствената ситуация и приложат спешни мерки по провеждане на незабавни спасителни и аварийно-възстановителни работи, ограничаване процесите на увреждане на инфраструктурата, при условията, че има опасност да се случи бедствие, свързано със увреждане здравето на хора и животни, нанасяне на значителни вреди на имущество и инфраструктура, със заповед на кмета на Сливен са възложени спасителни и аварийно-възстановителни работи. С изпълнението им ще бъдат възстановени проходимостта на улиците и проводимост на преминаващите през селото дерета.

05.06.2017г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност