Заместник-кметът Пепа Чиликова награди първенците в общинския кръг на ученическите спортни игри

05.06.2017
...

Заместник-кметът по хуманитарните дейности на община Сливен Пепа Чиликова връчи купи и грамоти на първенците в общинския кръг на „Ученически игри” на тържество, което се състоя тази вечер в спортната зала „Васил Левски”.

Чиликова благодари на учителите и организаторите за проведените състезания. На спортистите и техните треньори зам.-кметът пожела още по-големи успехи.

„Това са най-мащабните и масови спортни състезания, които са заложени в Националния спортен календар на Министерството на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и преминават през училищен, общински, областен, зонален кръг и Финални състезания /Републикански кръг/, посочи Георги Иванов, директор на общинския Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс, организатори на игрите.

В Сливен се проведоха състезания в 8 вида спорт /шахмат, бадминтон, тенис на маса, лека атлетика, хандбал, волейбол, баскетбол и футбол/ в 3 възрастови групи - 5-7 клас; 8-10 клас; 11-12 клас. В тях взеха участие всички училища от града и няколко училища от селата. Участваха общо 151 отбора с 1486 състезатели. Състезанията се ръководеха от ст.учител Емил Инджелиев.

„Община Сливен осигури допълнително гориво за отопление на спортните зали. На Военния стадион се създадоха условия за нормални срещи по футбол. Създадена бе много добра координация и партньорство между организаторите и учителите по спорт от училищата. Обща констатация на спортните специалисти е, че учениците състезаващи се в различните спортни дисциплини са с добра подготовка”, посочи Георги Иванов.

Отборите, класирали се на първите места в отделните дисциплини, придобиват правото да се явят и участват в Областен кръг на „Ученически игри-2016/2017 година“.

В прикачения файл ще видите крайното класиране:

05.06.2017


Снимки:


Прикачени файлове:

Крайно класиране на Ученически игри 2016/2017г. – Общински кръг


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност