В Сливен беше открита изложба „Багрене от природата – традиции и наука”

14.06.2017
В Сливен беше открита изложба „Багрене от природата – традиции и наука”

Изложба „Багрене от природата – традиции и наука” беше открита в Музея на текстилната индустрия в Сливен. Тя представя резултатите от проучвания, изследвания и експерименти по време на дейността на едноименния проект. Експозицията може да се види до края на месец август.

Директорът на музея Тони Димитрова обяви, че в проекта „Багрене от природата – традиции и наука” са се включили 30 деца от две сливенски училища - ОУ "Христо Ботев" и ОУ "Д-р Иван Селимински". В продължение на 10 месеца те са проучвали и документирали багрилните растения в региона на Сливен и практическите знания за растителните багрила в миналото. Резултатите от тяхната работа ще бъдат поместени в каталог. За своите усилия младите изследователи получиха грамота, а ръководителите на проекта - сертификат.

Изложбата представя осъществените дейности по проекта, резултатите от тестваните рецепти и самите растения. Участниците поставиха табелки за обозначаване на багрилните растения в двора на музея.

Проектът е подкрепен от Национален фонд „Култура”. На откриването на изложбата присъства зам.-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова.

14.06.2017г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност