Ученици от гимназията по икономика се запознаха с дейността на Община Сливен

16.06.2017
Ученици от гимназията по икономика се запознаха с дейността на Община Сливен

Kметът Стефан Радев и заместник-кметът Пепа Чиликова се срещнаха с ученици от Професионална гимназия по икономика "Проф. д-р Димитър Табаков". Събитието беше предвидено в програмата на проекта "Твоят час", по който работи учебното заведение.

Целта на срещата беше учениците от 10 и 11 клас, които членуват в клуб "Моята община", да се запознаят с функциите, задачите и отговорностите на кмета и взаимоотношенията на администрацията с другите сектори.

"Надявам се тази среща да Ви хареса, да получите информацията, която Ви интересува, и да получите отговори на въпроси, които Ви вълнуват. Вие, като млади хора, е добре да проявявате любопитство и да се интересувате как функционират структурите и как се управлява една община", заяви Стефан Радев. Той поздрави ръководството на гимназията за работата по проекти, чрез които учениците участват в различни дейности, обогатяващи знанията им и ги прави съпричастни към случващото се в града.

След срещата днес, която се състоя в зала 105 в общинска администрация, на учениците следващата седмица предстои публична изява "Общинар за един ден". В сградата на учебното заведение ще се проведе импровизирана сесия на Общински съвет.

16.06.2017г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност