В Сливен пускат хвърчила с послания против дрогата

26.06.2017

Хвърчила с послания против дрогата ще бъдат пуснати в 10.30 часа на площад "Хаджи Димитър" в Сливен. Инициативата е по повод Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици, който се отбелязва на 26 юни. Тя се организира от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център.

Посланията против дрогата бяха написани по време на Младежкия лагер "Туида 2017", който се проведе миналата седмица в туристическия обект. Своите послания може да напишат и преминаващи граждани.

Международният ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици се отбелязва от 1987 г. с решение на Общото събрание на Организацията на обединените нации. Той служи за повод да се напомни за една от целите на страните, членуващи в ООН, а именно - да се създаде международно общество без наркотици. Службата по наркотици и престъпност към ООН /СНПООН/ всяка година избира тема за Международния ден и провежда целогодишна кампания за повишаване на ангажираността на хората по световния проблем с наркотиците. Тази година темата е "Първо се вслушай - Да чуем децата и младежите, това е първата стъпка да им помогнем до пораснат здрави и защитени".

26.06.2017г.


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност