Седем басейна в община Сливен отговарят на изискванията и ще работят през лятото

26.06.2017

Приключи проверката на плувните басейни в община Сливен. Басейните в общината, които могат да се ползват от нашите съграждани и гости през лятото на 2017, са „Свети Никола” (бившо Динамо), „Евро парк” (градска градина) и „Спорт палас” в гр. Сливен, комплексите „Ветровите хълмове”, „Аглика” и „Калина”, намиращи се на територията на Сливенски минерални бани и комплекс „Дивеците”, с. Ичера. Поради констатирана частична готовност за работа през летния сезон, предстои проверка на още два басейна – „Империа“ и в с. Желю войвода. Плувните басейни в СУ "Константин Константинов" и ОУ "Елисавета Багряна" в град Сливен няма да работят през сезона.

Комисията, която провери водните обекти, включва представители на Регионална здравна инспекция, Български червен кръст и Районно управление „Полиция” при ОД на МВР Сливен, съобщи председателят на комисията инж. Снежана Кънева. На основание констатациите от извършената проверка на място, комисията дава своето предложение към кмета, че може да бъдат издадени заповеди с разрешение за обществено ползване за тези плувни басейни, които отговарят на изискванията за качество на водата, осигурено медицинско оборудване и обслужване, спасител и т.н.

Ежегодно кметът на общината издава заповеди за определяне местата за къпане и за комисия, която да извърши проверка на плувните басейни, съгласно действащата наредба за водноспасителната дейност.

Към кметовете на населени места, където има водни обекти (язовири, водоеми, реки и пр.) също се изпращат разпоредителни писма за предприемане необходимите мерки по обезопасяване.

Предприемане на мерки по обезопасяване на напоителния канал, преминаващ през нашата територия, е задължение на Напоителни системи ЕАД като собственик и те са извършили освежаване на надписа „Забранено къпането!”.

26.06.2017г.


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност