Откритата трудова борса в Сливен ще се проведе в градинката около фонтана „Кълбото“ на 28, 29 и 30 юни

27.06.2017
Откритата трудова борса в Сливен ще се проведе в градинката около фонтана „Кълбото“ на 28, 29 и 30 юни

Заради очаквано горещо време през следващите дни, се променя мястото на Откритата трудова борса. На 28, 29 и 30 юни тя ще се проведе в градинката около фонтана „Кълбото“. Вече се разполагат шатрите за фирмите, които ще участват в проявата. Те ще са отворени от 9 до 18 часа. Техният брой е около 20. Те са с различен предмет на дейност.

Всеки жител на общината, който си търси работа, е поканен да посети откритата трудова борса. Идеята е на кмета на общината Стефан Радев след проведена среща с представители на бизнеса в града, на която като основен проблем беше изведен липсата на кадри.

„От друга страна хората споделят, че няма работа. Опитваме се да помогнем в осъществяването на връзка между страните. Предвиждат се презентации на фирмите, индивидуални срещи и кратки обучения, които да насочат хората как да си намерят работа. Дано да се постигнат реални договорки и някой да си намери работа, както и фирмите да си намерят необходимите кадри. Това е начин да се ориентираме коя от двете тези е вярна – че няма работа или работници, и да знаем какви мерки може да предприемем от тук нататък. Това събитие е важно за нас като източник на информация и впечатления от реалните разговори на фирмите с хората и обратно“, каза кметът.

27.06.2017 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност