Стефан Радев: Решението за кожния диспансер е запазване на дейността му и преминаване към областната болница

28.06.2017

Най-доброто решение за Центъра за кожно-венерически заболявания в Сливен е запазване на дейността и преминаване към областната болница. Това заяви кметът Стефан Радев пред журналисти. Той информира, че се водят разговори с директора на болницата за търсене на начин за ускоряване на процедурата. Информиран е и министърът на здравеопазването.

„Това за мен продължава да бъде възможно най-доброто решение за жителите на общината. Дейността трябва да се запази. Връщам се на тезата си от преди една година - ние сме на път да загубим тази дейност с окончателното фалиране на общинското дружество“, каза кметът.

Той припомни, че в началото на годината с решение на общинския съвет на центъра са отпуснати 10 000 лева заем заради мнението, че с тези пари проблемите ще се решат. Към момента с ново писмо от Центъра информират, че ако Oбщинският съвет не отпусне нов заем от 37 хиляди лева, ще бъдат принудени да затворят от 1 юли.

Кметът се надява Oбщинският съвет да приеме предложението за преминаване на дейността към болницата, защото другият вариант е фалит, загуба на дейността и сградата.

„За съжаление, за една година се приближаваме към този негативен сценарий. Надявам се този път да има повече подкрепа от страна на общинските съветници“, допълни кметът.

28.06.2017 г.


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност