„Открий своето работно място днес“ е мотото на Откритата трудова борса, която стартира в Сливен

28.06.2017
---

За първи път в Сливен се провежда Открита трудова борса. Събитието беше открито от кмета Стефан Радев. Той подчерта, че по нетрадиционен начин се прави връзка между работодателите и търсещите работа, за да се намерят отговорите на въпроси, свързани с трудовата заетост.

21 фирми презентират не само дейността си, но и възможностите за кариерно развитие в тяхната област. Сред тях са „Едоардо Миролио“ ЕАД. „Нилсън Адмосфиър“, Военно окръжие – Сливен, "Общинска охрана и СОТ-Сливен" и др.

Шатрите са разположени в градинката около фонтана „Кълбото“.

Борсата ще продължи три дни – на 28, 29 и 30 юни. От днес до петък всеки жител на Общината може да се срещне с работодатели и да научи реалните възможности за получаване на работа. Това важи, както за тези, които още търсят начин за препитание, така и за сливналиите, които искат да имат по-добра възможност за кариерно развитие.

В първите часове след откриването вече се проведоха разговори между работодатели и граждани. Идеята за провеждането на откритата трудова борса е на кмета на общината Стефан Радев след проведена среща с представители на бизнеса в града, на която като основен проблем беше изведен липсата на кадри.

Събитието се организира от Община Сливен, в партньорство с Дирекция „Бюро по труда“


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност