Стефан Радев: В Сливен има фирми на световно ниво и малък и среден бизнес, който е гръбнакът на икономиката ни

28.06.2017
---

„Сливен има големи възможности и от нас зависи как ще ги използваме, за да се развиваме успешно. Днес, от люлката на предприемачеството в България, мога да кажа, че в нашия град работят фирми на световно ниво, има и малък и среден бизнес, който е гръбнакът на местната икономика. От другата страна имаме голям потенциал от кадърни и способни хора, които имат очаквания за добро заплащане - един въпрос, който ще става по-актуален в нашата страна с растежа на икономиката и инвестициите“, заяви кметът Стефан Радев по време на откриването на трудова борса „Открий своето работно място днес!“, която се провежда в градинката до „Кълбото“ на 28, 29 и 30 юни в Сливен.

Той подчерта, че чрез нетрадиционното за нашия град събитие отношенията между работодатели и търсещите работа се извеждат на ново ниво. Кметът благодари на фирмите, които участват в проявата, което е знак за бъдещо ползотворно сътрудничество.

„Търсим заедно отговори на въпроси, поставяни по време на срещите ми с хората и бизнеса. От една страна работодателите, според които няма достатъчно кадри, и от друга - гражданите които казват, че няма работа. Затова правим трудовата борса - за да се срещнат на открито работодатели и хората. Днес правим връзка между двете страни, търсим пресечните точки и информация, която да ни покаже какви ще бъдат следващите ни стъпки“, допълни Стефан Радев.

Той подчерта, че на дневен ред е въпросът как сливенските граждани да останат в родния град и тези, които са в чужбина и големите градове, да се завърнат в Сливен. „Затова събитието е толкова важно, защото то е една, макар и малка стъпка, да започне активен диалог с бизнеса и гражданите по тези теми и ние като община да се явяваме като катализатор на процесите“, каза в заключение кметът на Сливен.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност