Общината сключва договор за изграждане на кръговото кръстовище на „Розова градина“ до края на август

03.08.2017
...

„Приключи процедурата по избор на изпълнител за изграждане на кръговото кръстовище на Розова градина. Няма обжалване и до 30 август Общината трябва да сключи договор с класиралия се на първо място участник“, съобщи зам.-кметът по финансите Румен Иванов.

След сключването на договора изпълнителят трябва да представи проект за одобрение и да се пристъпи към строителството на кръстовището. Победителят е спечелил обществената поръчка с оферта на стойност 1 425 750 лв., или 1 710 000 с ДДС.

За идейния проект на Розова градина правителството отпусна целево 3 млн. лв.

„По закон останалите средства трябва да се възстановят на държавата, но ние ще направим стъпки разликата да ни бъде предоставена за други обекти. Надявам се министър-председателят и финансовото министерството да са благосклонни към Сливен”, посочи Иванов.

Срокът за изграждането на обекта е 180 дни. Това ще създаде известна промяна в движението, но ще бъде направена съответната организация, за да няма сериозни затруднение в предвижването на гражданите. Все пак това е сериозен инфраструктурен проект, чиято реализация ще реши един много сериозен проблем за града“, увери зам.-кметът. Когато започне строителството, обществеността ще бъде уведомена.

03.08.2017г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност