Енчо Петров: Новите автобуси ще гарантират комфорт и сигурност на пътниците

07.08.2017

„Всички поръчки от партньорските споразумения по проекта „Интегриран градски транспорт на град Сливен“ се изпълняват в срок, съобщи Енчо Петров, управител на „Пътнически превози” ЕООД.

Един от най-важните проекти от Инвестиционната програма на община Сливен е за обновяване на почти 100 процента от автобусния парк на общинската фирма.

До дни предстои отваряне на ценовите оферти, което е стъпка към определяне на доставчика на автобусите. Приключена е поръчката и има сключен договор с изпълнител на инженеринг на производствено-техническата база и изграждането на логистичен център "Дюлева река". В петък експертен съвет ще одобрява техническите проекти и ще се пристъпи към строежа на центъра. Изчакват се сроковете за обжалване на процедурата за интегрираната билетна система, информационната система и оборудването за техническата база, за да се сключат договори с изпълнителите.

Петров съобщи, че общинският превозвач работи по 6 компонента на проекта като възложител по Закона за обществените поръчки. Най-мащабният е доставката на 27 автобуса на стойност около 9.5 млн. лева. Освен автобусите, емисионен клас ЕВРО 6, ще се внедрят и интегрирани информационни системи за продажба на билети и таксуване на гражданите, както и такава която ще показва в реално време движението на автобусите от градския транспорт.

„Новите автобуси ще гарантират комфорт. Видеонаблюдението в реално време е от значение за сигурността на хората, автобусите ще са климатизирани и отоплени. Този проект ще промени облика на Сливен и ще се отрази положително на гражданите. След изпълнението му общинският превозвач ще бъде на високо европейско ниво”, посочи Енчо Петров.

В проекта за интегриран градски транспорт е включено още изграждане на нови спирки и указателни табели, изграждане на нови велоалеи и велостоянки и други. Сумата на проекта е за около 15 млн. лева. Периодът за неговото изпълнение е 2016 – 2020 година.

7.08.2017


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен