Кметът Стефан Радев пожела на Димитър Каразапрянов успешна реализация в медицината

08.08.2017
Димитър Каразапрянов и кметът на Сливен Стефан Радев

Кметът на Сливен Стефан Радев прие днес в Общината Димитър Каразапрянов, спечелил златен медал на международна олимпиада по биология и неговия баща – д-р Антоан Каразапрянов.

„Много съм радостен, че имаме представител на Сливен, който е сред лидерите на света и то в такава сериозна научна общност като биологията. Винаги съм казвал, че образованието е възможно най-добрата и доходоносна инвестиция“, посочи кметът на Сливен.

Радев благодари на преподавателите, които са го подготвили за този успех и на семейството му за подкрепата. Кметът подари първия лекарски стетоскоп на Каразапрянов, вече студент по медицина в София.

„Надявам се, че това да е само стъпка в една много успешна кариера, повод за бъдеща професионална и житейска радост, и удовлетворение от постигнатите резултати”, каза още Радев.

Димитър Каразапрянов бе част от Българския отбор, който се завърна с три медала – златен, сребърен и бронзов, от международната олимпиада по биология във Великобритания. Отборът ни бе представен от трима ученици от Националната природо-математическа гимназия и един от Софийска математическа гимназия.

Димитър Каразапрянов, възпитаник на ПМГ „Добри Чинтулов” и на Националната природо-математическа гимназия разказа накратко за подготовката си за големия успех, както и за перипетиите през които е преминал. По думите му трябва да се направят промени в образователната система, за да се стимулират възможностите на учениците, в която и да е област на образованието.

Димитър Каразапрянов е победител в множество международни състезания по химия и биология. Безспорни успехи в областта на биологията и химията има и неговият по-голям брат Петър, вече последна година студент по медицина. Техните учители в сливенската гимназия са Росица Делчева - биолог и Ваня Станчева – химик. Двамата са спечелили общо 23 медала от състезания по химия и биология. Това са успехи за Сливен, посочи д-р Каразапрянов.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен