АПИ съгласува Общия устройствен план на Сливен. Той предвижда връзка на Кермен с магистрала „Тракия” и двоен път Сливен-Ямбол

11.08.2017
Стефан Радев

„Агенция „Пътна инфраструктура” /АПИ/ съгласува Общия устройствен план /ОУП/ на община Сливен, който сме разработили. В него сме предвидили връзка на Кермен с магистрала „Тракия”. Много важно е, че успяхме най-накрая, защото АПИ няколко пъти отказваше да го съгласува“. Това съобщи кметът на Сливен Стефан Радев днес при посещението си на разкопките на Археологическия институт при БАН край Кермен.

„Най-накрая успяхме да ги убедим, че в перспектива това е важно за района, за Кермен, важно за нашата община и настояваме, и ще настояваме да има такава възможност за връзка с магистралата. От там нататък ще настояваме АПИ да го заложи в бюджета си за финансиране и за изпълнение”, посочи Радев.

Кметът на Сливен съобщи още, че в Общия устройствен план е заложено разширяване на пътя Сливен – Ямбол.

„В икономически план ние имаме предимство, че два големи равностойни града са близо един до друг. Икономическото бъдеще все повече е свързано със споделяне на трудови, инвестиционни, културни, образователни и всякакви други ресурси. Затова се нуждаем от много добри комуникации. Искам да може да се стига за 15 минути спокойно от единия до другия град. Това е свързано с този път, който се натоварва все повече и трябва да има перспектива в тази посока”, коментира Радев.

Общият устройствен план /ОУП/ е стратегически документ, който обхваща територията на цялата община - 1366,6 км2 и е с времеви хоризонт до 2035 година. ОУП определи визия, цели и стратегия на развитието на общината за следващите не по-малко от двадесет години. Той е съобразен с плана за развитие на Югоизточен район, в който Сливен е заедно с Бургас, Ямбол и Стара Загора, както и с областните планове за развитие.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен