Сливен ще бъде домакин на футболен турнир „Играй с националите“ от турнето на „Отбор на надеждата“

12.08.2017
---

Сливен ще бъде домакин на футболен турнир „Играй с националите“ от турнето на „Отбор на надеждата“. Атрактивното футболно шоу ще се проведе на 17 август от 17 ч. на спортната площадка в кв. „ Дружба“, южно от бл. 29.

Всеки, който желае, може да сформира отбор от 5+1 състезатели на възраст над 15 г., да вземе участие в турнира и да стане съперник на националния тим. Допускат се за участие футболни ветерани, юноши старша възраст и любители на футбола. Ще се играе на настилка изкуствена трева, с размери на игрището 35/16 метра.

Всяка година десетки деца и младежи, израснали в институции или в бедност, получават шанса да тренират футбол безплатно с „Отбор на надеждата“, два пъти седмично и да участват в селекционни турнири. 8 от младежите, на възраст над 16 години, ще представят страната на световно първенство, което ще се проведе в Норвежката столица Осло от 29 август до 5 септември.

Тази година в отбора заслужено попаднаха и трима младежи от Сливен- Димитър Любенов, Севдалин Тичалиев и Алекс Кочев. Сериозното представителство на Сливен в националния „Отбор на надеждата” е отлична възможност на повече младежи от това населено място да получат шанс за положителна промяна в живота си чрез футбола.

Турнирът се организира от „ Спорт Мениджмънт България“, със съдействието на Община Сливен.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен