От днес се приемат документи за издаване на талони за преференциално паркиране за Синята зона в Сливен

14.08.2017
---

От днес – 14 август, започна приемът на документи за издаване на талони за преференциално паркиране. Документите се подават в Информационния център в сградата на Общината - източен вход. До края на август гишетата, ангажирани с документите, ще работят с удължено работно време - до 19 часа. Служител на „Градска мобилност“ дава консултации на място. Гражданите могат да се обаждат за въпроси и разяснения на тел. 044/ 66 30 96, на цената на един градски разговор.

Ще бъдат издавани стикери за локално платено паркиране по постоянен адрес в обхвата на зоната; служебен абонамент за точно определено място; абонамент с карта за паркиране в цялата синя зона. Според общинската наредба ще се издава стикер за освобождаване от заплащане на такса за „Синя зона“ на електромобили с нулеви вредни емисии. Бланки може да се вземат на място на гишетата в информационния център, както и да се изтеглят от сайта на общината: http://www.sliven.bg/index.csp?f=OPGM-Sliven

Стикерите ще се получават в двуседмичен срок от подаването на заявление. Таксите се заплащат при получаване на стикера.

Синята зона в Сливен ще стартира на 16 август – сряда. До края на месеца на неправилно паркиралите автомобили няма да бъдат поставяни скоби. Шофьорите ще бъдат информирани за новия начин на паркиране.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен