Кметът на Поморие благодари на Стефан Радев за участието на Сливен в честванията на 1100 години от битката при Ахелой

25.08.2017
...

Кметът на Сливен Стефан Радев получи благодарствено писмо от Иван Алексиев, кмет на община Поморие, по повод участието на eкипа на Крепост Туида в честванията на 1100 години от битката при Ахелой.

„Мащабната историческа възстановка, за чието осъществяване съдействахте, ще бъде помнена задълго, защото респектира и възхити всички присъстващи. За мен бе чест да работя с Вас и Вашите колеги – хора, отстояващи българските традиции, хора с висок дух, ценности и професионализъм”, се казва в поздравителния адрес.

Екипът на Крепост Туида и клубът за средновековни военни изкуства „Ратина“-Сливен взеха участие в честванията по повод 1100 години от битката при река Ахелой. Сдружения и клубове за исторически възстановки в страната пресъздадоха битката между българската и ромейската войска в близост до бойното поле край град Ахелой, като демонстрираха въоръжение и снаряжение и бойни практики на войските от периода.

Организатори на събитието бяха „Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции – Авитохол“ – град Варна, община Поморие и кметството в град Ахелой.

25.08.2017г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен