Нов супер-специален етап на рали "Сливен" ще се състои в района на ж.п. гара на 1 септември

29.08.2017
...

„Един от водещите акценти в 37-то издание на рали "Сливен", което ще се състои от 1 до 3 септември, е чисто новия супер-специален етап. Етапът ще се проведе в района на ж.п. гара Сливен, съобщи на пресконференция в общината мениджърът на състезанието Атанас Чанев.

„Супер-скоростният етап е доста атрактивен и се надяваме да събере много публика. Целта е колкото се може повече хора да се запознаят с автомобилния спорт, защото много хора нямат възможност да наблюдават състезанието в планината”, посочи Чанев.

Общата дължина на отсечката е 3.400 км., стартът е на 1 септември в 19.30 часа от входа на болница „Амброаз паре”. Колите ще преминават по бул. „Илинденско въстание” – от т.н. стъклено кръстовище - до входа на военното поделение /танковата бригада/. Цялото трасе ще бъде заградено с метални пана и преградна мрежа, за да не се позволява на публиката да е близко до опасните зони. Ще бъде затворен и част от бул. „Хаджи Димитър”.

„Самото трасе има изразен спортен характер, ще се хареса и на състезателите и на публиката. На отсечката има много атрактивни места – кръговото на ж.п. гарата, два много интересни обратни завоя – прословутите s завои. За публиката ще има атракция с 15-20 минути шоу по трасето на седем състезатели от националния рали шампионат. Пътят е доста широк, общината асфалтира дупките по него. Ще стане добро състезание”, каза още Чанев.

Рали "Сливен" 2017 е четвърти кръг от националния рали шампионат и пети кръг от Балканския рали трофей на ФИА. В състезанието участват 39 екипажи от България, Турция, Грузия и Румъния. Стартът ще бъде даден на 1 септември в 17 часа на площад „Хаджи Димитър“. Финалът е също на площад „Хаджи Димитър” - в неделя - 3 септември, в 14:15 ч., когато ще бъдат връчени купите на призьорите.

Подробна информация за ралито тук: www.rallysliven.com

В рубриката „състезатели” са поместени карти на скоростните етапи, включително и на супер-специалния етап в района на ж.п. гара Сливен - http://www.rallysliven.com/bg/competitors/maps.html

29.08.2017г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен