Община Сливен изготви Програма за празника на града, предстои гласуването й в Общинския съвет

13.09.2017
...

Организационният комитет по подготовката и провеждането на проявите за празника на Сливен изготви програма за отбелязването на празника. Тя ще бъде предложена за утвърждаване от Общинския съвет на редовното му заседание през септември.

В края на юли съветниците гласуваха идейния проект за празничните прояви и състава на 18-членния Организационен комитет. Негов председател е кмета на общината Стефан Радев.

При разработването на програмата се взимат предвид утвърдените и станали традиционни събития, както и идеите за разширяване и обогатяването й с нови съдържателни елементи.

Освен традиционните концерт-спектакъл за връчване на наградите на Общината, ритуалът по вписване името на носителя на наградата „Добри Чинтулов“ в ритуалната книга, в програмата са включени изложби, чествания на годишнини, концерти, представяне на книги и др. През октомври Сливен ще бъде домакин на спортни прояви международен характер - турнир по борба „Стоте войводи“ за кадети, открит Републикански шампионат по спортни танци. Тази година на „Туида“ отново ще се проведе средновековен турнир „Помни славата“.

Кулминацията на тържествата е на 25 и 26 октомври, за когато са предвидени тържественото заседание на Общинския съвет, церемонията по връчване на наградите на Общината, Света литургия и тържествена церемония по повод празника на града. В програмата се предвиждат празнични концерти и илюминации. По-голямата част от събитията вече са с определени дати и часове. Останалите ще бъдат уточнени преди гласуването й в общинския съвет. Цялата програма ще бъде предоставена на вниманието на обществеността.

Проявите се организират в партньорство с културните организации и институти, спортни клубове, родолюбиви и неправителствени организации, работещи в сферата на културата.

13.09.2017г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен