Ученици демонстрираха майсторско шофиране в междуучилищно състезание за водачи на моторно превозно средство

21.09.2017
...

Кметът на Сливен Стефан Радев връчи награди на победителите в междуучилищното състезание за водачи на моторно превозно средство в Професионалната гимназия по механотехника в Сливен. То е част от инициативата, посветена на Европейския ден без жертви на пътя - 21 септември.

„Благодаря за поканата да присъствам на днешната демонстрация на майсторско шофиране на ученици от Вашето училище. Радостен съм, че съм в училището, в което се усвояват знания и умения за майсторско управление и поддържане на автомобилите. Днешният ден е особено важен не само за вас, младите хора, но и за всички хора, които са на пътя. Вие трябва да пазите не само своя живот, но и този на останалите участници в движението”, посочи в приветствието си кметът Стефан Радев.

В състезанието, което се състоя в двора на училището, се включиха петима ученици от механотехникума. Първи се класира Митьо Димитров, второ място зае Десислав Славов, трети Станимир Веселинов, четвърти е Димитър Рашков и пети се класира Божидар Колев.

Състезанието наблюдаваха кметът на Сливен Стефан Радев, зам.-областният управител Димитринка Петкова, д-р Бисерка Михалева, началник на РУО Сливен, директорът на гимназията Татяна Минчева, преподаватели и ученици.

Лице на тазгодишната кампания е нашият съгражданин Павел Жеков – европейски шампион и майстор на спорта по автомобилизъм, първи основател на Академия за безопасно майсторско шофиране. „80 на сто от катастрофите са причинени от неумението да се контролира автомобила. Безопасността се придобива, и вие тук се учите на това”, каза Жеков.

Всички детски градини и училища в Сливен днес се включиха в кампанията с различни инициативи и мероприятия.

21.09.2017г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен