Започна новата академична година във „Факултет и Колеж-Сливен”

25.09.2017
---

С тържествена церемония днес беше открита академичната 2017/2018 г. в Инженерно-педагогически факултет и Колеж - Сливен към Технически университет – София. На събитието присъства зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова, която връчи поздравителен адрес от кмета Стефан Радев на проф. Станимир Карапетков – зам.-ректор на ТУ-София.

„Уверявам ви, че Сливен има нужда от вас - млади, амбициозни и образовани хора. Такива, които знаят какво искат и как да го постигнат. Пожелавам да пазите и развивате академичните традиции в ТУ, който има голям обществен авторитет и заслужено уважение. Този авторитет е граден с усилията и всеотдайността на поколения преподаватели, студенти и служители. Бъдете здрави, инициативни и смели. Включвайте се активно в живота на нашата държава, нашето общество, на Сливен и нашия университет“, пише в поздравителния адрес на кмета Стефан Радев.

В словото си при откриването на новата академична година проф. Станимир Карапетков подчерта, че и тази година има пълен прием в многобройните специалности във Факултета и Колежа.

„Този учебен център е най-можещият, най-мощният в Югоизточна България, а в някои отрасли и в цяла България. Имаме направления, по които сме монополисти и се гордеем с това. Разполагаме с кадри, които творят в науката и образованието на високо световно ниво“, каза проф. Карапетков.

След откриването студентите бяха разпределени по специалности в учебните центрове.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен