Участниците в инфотура обсъдиха идеи за различни туристически продукти и съвместни дейности

28.09.2017
---

Инфотур за работещите в сферата на туризма се проведе и по повод Световния ден на туризма, който тази година е с мото: „Устойчивият туризъм – инструмент за развитие”. Събитието беше обединено и с Европейските дни на наследството с тема „Наследство и природа:пейзаж от възможности”.

Пред гостите беше представена презентация, подготвена от екипа на ПП”Сините камъни”, в която беше включена информация за исторически местности, природни феномени, редки и защитени растения и животни.

Участниците се запознаха и с възможностите за различен тип туризъм на територията на парка – фототуризъм, скално катерене и алпинизъм, планинско колоездене, наблюдение на редки птици и др. Инфотурът завърши с посещение на къща-музей „Х.Димитър”, където беседа изнесе Дора Пондалова.

За участие бяха поканени хотелиери, ресторантьори, собственици на атракции, туристически агенции и други, работещи в системата на туризма в гр. Сливен.

Отзоваха се туроператори, екскурзоводи, представител на РИМ Сливен, представители на сдружение „Флай академи-Сливен”, които предлагат на туристите полети с парапланер, делтапланер и други екстремни спортове, свързани с природата, и семейство от Белгия с бизнес в България.

По време на инфотура участниците проведоха кратка дискусия и обсъдиха идеи за различни туристически продукти и съвместна работа.

Следващият инфотур ще бъде „Сливенското вино - аромат и вкус”- за запознаване с винопроизводителите в Сливен и региона и обсъждане на възможностите за създаване на специфични туристически програми.

Инфотурът беше организиран от Община Сливен, ТИЦ Сливен и ПП”Сините камъни”.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен