Кметът на Сливен оттегли предложенията за концесия на езерата в Мечкарево. Водоемите ще се стопанисват при друг режим

28.09.2017
...

Кметът на Сливен Стефан Радев оттегли предложенията за отдаване на концесия на езерата в Мечкарево. Радев посочи, че решението му е взето след проведена среща с представители на Клуба по спортен риболов. На нея са били обсъдени варианти за стопанисването на езерата край село Мечкарево при друг режим.

„Мисля, че трябва да се помисли за общинска такса или цена на услуга за ползване на дупките. По-добре е те да останат собственост на общината, и да носят приходи, които могат да се използват за подобряване на базата”, заяви Стефан Радев от трибуната, по време на заседание на Общинския съвет. Също така ще се удовлетворят и желанията на спортните риболовци, каза още кметът.

На 28-то редовно заседание на Общинския съвет присъстваха още заместник-кметовете Пепа Чиликова, Румен Иванов, Стефан Кондузов и Стоян Марков, както и секретарят на общината Валя Радева. Представители на риболовния клуб също присъстваха на заседанието. Днес на сесия бяха приети други 27 важни за Сливен въпроси.

Съветниците приеха днес Отчета за приходите и разходите на бюджета на Община Сливен за 2016 година, както и изменение на бюджета за тази година. Сесията избра Георги Киров за временно изпълняващ длъжността управител на „Обреден комплекс”, прие и предложение за обявяване на конкурс за титуляр на общинското дружество. Приета беше и програма за честването на празника на Сливен. Сесията удостои със званието „Почетен гражданин на град Сливен и общината” оперния певец Камен Чанев, проф. д-р Красимир Иванов, д-р на медицинските науки и проф. д-р Ивайло Христов, тазгодишния носител на годишната награда за литература и изкуство на името на Добри Чинтулов.

28.09.2017


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен