Наградата „Добри Желязков” за 2017 г. се присъжда на управителя на „ХЛ-Топмикс“ Пламен Даскалов

17.10.2017

Наградата на община Сливен за стопанска инициатива „Добри Желязков” за 2017 г. се присъжда на управителя на „ХЛ-Топмикс“ ООД Пламен Даскалов. Негови съдружници са Йенс Рейман и Стефан Колев.

HL-TopMix е сред най-успешните предприятия за производство на комбинирани фуражи в България. Повече от четиринадесет години компанията произвежда фуражи за всички видове и категории животни.

Компанията разполага с нова и иновативна производствена база. Производствената линия е проектирана и доставена от световния пазарен лидер Buhler. Новите технологии и компетенциите на екипа на фирмата позволяват производството на качествени и иновативни продукти с възможност за индивидуален подход към нуждите на всеки клиент.

През август 2014 г. водещият производител и доставчик на специализирани храни за животни в Европа - HL Hamburger Leistungsfutter GmbH – става партньор на „Топ Микс“, като закупува 40 процента от него. Сделката става факт след дългогодишно сътрудничество между двете компании. След финализирането на сделката компанията се преименува на „HL – TopMix“.

Партньорството между HL Hamburger Leistungsfutter и “Топ Микс” предвижда изграждането на нова технологична линия за производство на специализирани храни и добавки от продуктовата гама на HL Hamburger Leistungsfutter в завода в Калояново, навлизане на външни пазари и удвояване на реализираната продукция през следващите 18-24 месеца.

Всички произвеждани продукти са в съответствие с изискванията на националните и европейските регламенти. Във фуражния завод е внедрена система за управление на безопасност на храните в съответствие със стандарт ISO 22000:2005.

HL-TopMix предлага широка гама от продукти за различни видове и категории животни. Клиентите на фирмата имат възможността да изберат фураж, който да осигури най-добрите резултати за тяхната ферма или стопанство. Продуктите им са създадени да отговорят на нуждите на животните през всеки един етап от тяхното развитие, за да бъдат постигнати желаните резултати.

16.10.2017


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен