„Канарите“ с концерт в Сливен на Димитровден, жители и гости на града могат да участват в хоро с народни носии

20.10.2017
---

Оркестър „Канарите“ ще изнесе концерт в празничния за Сливен 26 октомври. Началото е 12 часа на площад „Хаджи Димитър“. Към тях ще се присъединят фолклорни колективи от Сливен. Зам.-кметът Пепа Чиликова отправи покана към всички самодейни състави и всички граждани, които искат да се присъединят към хорото, да дойдат на площада, облечени във фолклорни носии, за да танцуват заедно по време на изпълненията на оркестър „Канарите“.

Програмата в деня на празника започва от 8.30 ч. в Катедрален храм „Свети Димитър”, където ще бъде отслужена празнична Света литургия. В 9.30 ч., Къща-музей „Добри Чинтулов” ще се състои ритуал по вписване името на носителя на наградата „Добри Чинтулов” в паметната лауреатска книга.

От 11 ч. на площад „Хаджи Димитър” ще започне тържествената церемония по повод празника на Сливен. Програмата за празника ще продължи в 16 ч., парк „Юнак“ срещу спортна зала „Васил Левски“ с официално откриване на новопостроената спортна зала по борба на клуб „Станка Златева“. От 18 ч. на открита сцена на пл. „Хаджи Димитър“ - Празничен концерт на БГ-Дуетът.

От 23 до 26 октомври на пл. „Добри Желязков” /пред НТС и около фонтана „Кълбото“/ ще има панаир на традиционните занаяти.

В програмата за честването на Димитровден община Сливен, съвместно с институтите за култура в града, организира традиционния ученически конкурс за рисунка „Аз и моят град“, изложби, премиери на книги и спектакли, много конкурси, атракциони за деца и забавления за малки и големи.

Подробна програма за празничните прояви ще намерите в прикачения файл:


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен