Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

Националната художествена гимназия в Сливен отбелязва своя патронен празник

26.10.2017

Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ отбелязва патронния си празник на 26 октомври. Училището организира тържество, на което беше поднесен венец на паметника на Димитър Добрович, извърши се водосвет за здраве и официалните гости отправиха своите поздравления.

От името на кмета Стефан Радев приветствие отправи зам.-кметът Пепа Чиликова. В своя поздравителен адрес до ръководството, преподавателите и учениците, кметът подчертава, че гимназията опазва българските традиции и повишава нивото на изкуството и културата в Сливен.

„Националната художествена гимназия “Димитър Добрович” – Сливен възпитава, обучава и създава творци, които с таланта си прославят нашия град по света. Пожелавам никога да не губите своя плам, нестандартния поглед към живота и творческата свобода“, пише в поздравителния адрес от Стефан Радев.

Началникът на Регионалното управление по образование д-р Бисерка Михалева пожела успехи в областта на изкуството и в процеса на обучение през цялата учебна година.

Директорът на художествената гимназия Александър Дойчинов обяви, че е на път да се сбъдне една от мечтите на неговите колеги – да се създаде галерия, в която възпитаниците да показват в изложби своите творби. В двора на училището има сграда, която до два месеца ще бъде пригодена за целта и ще бъде наречена „Галерия нова“.

Председателят на „Обществен дарителски фонд“ Дора Куршумова връчи чек от 5 533 лева за професионално осветление и окачване на картините в галерията. Сумата е преведена по сметката на гимназията и е събрана по време на пленера на виното. Инициативата е съвместна с фонд „13 века България“, с представител Антон Кънчев, и винарска изба „Афузов“ на общинския съветник Минчо Афузов, които присъстваха на събитието днес.

Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ е приемник на създаденото през 1981 година Средно професионално училище за приложни изкуства.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност