ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” – първи моноспектакъл на Иван Юруков -“

07.11.2017
---

Един от най-харесваните и популярни наши актьори от театралната сцена и телевизионният екран – Иван Юруков ще представи първият си моноспектакъл “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” в Сливен на 17 ноември от 19.00 ч. в зала “Сливен”. Веднага след премиерата на постановката в София през пролетта, “Пилето , което казва КУ” се игра пред пълни салони в Благоевград, Сандански, Петрич, Плодив и Варна.

Тази есен “Пилето, което казва КУ” ще полети и към други градове на страната. Един смислен и стойностен спектакъл със съвременна тематика и текст, поднесен забавно и с вкус ще зарадва публиката в Сливен на 17 ноември в зала “Сливен”. Билети за постановката – на билетната каса на театъра.

Сценарият на “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” е на Александър Урумов и е по сборниците му с разкази „Малкото име на дните” и „Тиква!”. Прекрасната музика е дело на Михаил Шишков – баща, а самият Иван Юруков се справя чудесно и в ролята на режисьор. Увлекателно, с лекота и премерено чувство за хумор, актьорът представя героят си – нощен пазач на скретен склад, който в хода на спектакъла ще видим в различни симпатични и чудати персонажи. В продължение на малко повече от час, зрителят има възможност да си зададе въпроси, да си отговори евентуално на тях, да се забавлява и най-вече да развълнува себе си, партнирайки на Иван Юруков в “Пилето, което каза КУ”.

“Моноспектакълът е може би най-висшата театрална форма и огромно предизивкателство за актьора” - споделя вълнението си Иван Юруков. “Когато си сам на сцената, твой единствен и много специален партньор е публиката, притаена в тъмното, очакваща и изискваща”.

Тази година звездата на Народният театър получи поредна номинация за “Аскеер” в категорията главна мъжка роля за блестящата си игра в “Майстори” – за ролята на майстор Найден. Иван Юруков играе и в най-касовите спектакли на Народния театър - „Добри хора”, „На ръба”, „Хъшове”, „Хамлет”, „Вишнева градина”, „Ревизор”, „Полет над кукувиче гнездо”, „Идеалният мъж” и в „Червено” в Театър 199..

За контакти и повече информация:

Радост Пенева – Връзки с обществеността

0889 10 52 52

Radost.peneva@gmail.com


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен