В Гавраилово отбелязаха 40 години от създаването на Детски танцов колектив „Здравец“

08.11.2017
---

40 години от създаването на Детски танцов колектив „Здравец“ при НЧ „Слънце-1928“ отбелязаха снощи в село Гавраилово. Пред пълния салон на читалището беше представена богата танцова програма, която включи народни танци от различни фолклорни области на България. Ръководители на танцовата формация са Донка и Иван Иванови, които обраха овациите заедно с танцьорите. Гост на тържеството беше заместник- кметът Пепа Чиликова.

От името на кмета на община Сливен Стефан Радев беше прочетен поздравителен адрес. Кметът на Гавраилово Димитър Андреев връчи грамоти на хора от селото, допринесли за развитието на културата, спорта и образованието там. Концертът се проведе в навечерието на празника на село Гавраилово- Архангеловден.

Програмата за днес включва поднасяне на цветя пред паметника на загиналите във войните жители на селото. Не са забравени и най-малките жители на с. Гавраилово. За тях е постановката „ Телефон 112“ на Държавен куклен театър- Сливен. Водосветът е в църквата „ Свети Архангел Михаил“. Основно училище „ Найден Геов“ в селото е домакин на спортни състезания.

08.11.2017 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен