Детска ясла №3 се включи в кампанията „Шанс за живот на малкия Алекс“

13.11.2017
---

Детска ясла № 3 в Сливен се включи в каузата „Шанс за живот на малкия Алекс” със събирането на пластмасови капачки. Целта е събраните количества да се предадат за рециклиране, а със средствата да бъде подпомогната благотворителната кауза за малкия Алекс. „Искаме да дарим надежда на болното дете и да покажем, че доброто живее в нас”, каза Антоанета Тодорова, директор на яслата.

В събирането на пластмасови капачки се включиха децата, родителите и персонала на детското заведение. Благодарение на усърдието и нестихващия ентусиазъм на всички, днес бяха предадени голямо количество събрани капачки.

„Искам да благодаря на всички за съпричастността, хуманността и добрия пример за възпитание от страна на родители и персонал. Доброто е заразно и ще продължим инициативата“ – Антоанета Тодорова.

Александър Атанасов е на 1 г., с диагноза Спинална мускулна атрофия, генетично заболяване, несъвместимо с живота. В страни като Германия, Италия, Англия тази година одобряват официално лечението на болестта с едно експериментално лекарство - СПИНРАЗА. Това е поддържащо лечение, за цял живот, като една инжекция струва 100 000 евро. Сумата е непосилна за семейството на детето, а става въпрос за 4 инжекции на година. В другите страни след като мине процедурата за одобрение на лекарството, то се включва в списъка на финансираните лекарства от здравната каса, т.е. е безплатно за болните.

13.11.2017 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен