Здравната служба в село Желю войвода беше ремонтирана

14.11.2017
---

Приключи първият етап от ремонта на Здравната служба в село Желю войвода. Днес кметът на Сливен Стефан Радев посети обекта и поздрави кмета на селото Стоян Генов за усилията, които полага, за да осигурява по-добри условия за жителите.

Направен е ремонт на лекарския и стоматологичните кабинети, където са сменени подовата настилка, извършено е боядисване на помещенията и смяна на дограмата. В чакалнята, която е ремонтирана изцяло, са поставени нови пейки със 17 седящи места. Счупените прозорци са подменени. Поставено е ново осветление пред Здравната служба. Ремонтирани са и тоалетните в сградата. “Средствата за ремонта са предоставени от Община Сливен. Той е извършен за 40 дни”, каза Стоян Генов. Предстои ремонт на още два кабинета и аптеката.

За пациентите на Желю войвода се грижат лекар, стоматолог, един фелдшер и две медицински сестри. Личен лекар е д-р Божидар Кирилов, а зъболекар - д-р Елена Солакова. И двамата са в Желю войвода всеки делничен ден. Те изразиха задоволство от направените промени, които са очаквали отдавна, и благодариха, че вече има реални резултати в полза на пациентите.

Веднъж месечно в Здравната служба идва подвижна лаборатория, която извършва необходимите за пациентите изследвания. “С това улесняваме хората, особено възрастните ни жители, и не се налага те да ходят до града”, каза кметът на Желю войвода.

Ежедневната му работа е свързана с решаването на проблемите на жителите. Генов информира, че в детската градина е поставен котел за отопление на пелети, което намалява разходите с 50 процента. По две от улиците е направено закърпване с асфалт, а десет са чакълирани. Възстановена е спортната площадка.

Очаква се през следващата година да се асфалтират други две възлови улици, през които ще преминават междуградските автобуси.

“Всички линии се обслужват от “Пътнически превози”. От там предоставят безплатни карти за учениците над 7 клас, които посещават училище в Сливен, и намаление за малките ученици”, допълни Стоян Генов.

14.11.2017 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен