Детска площадка и фитнес, на които ще има видеонаблюдение, бяха открити в квартал „Клуцохор“

16.11.2017
---

Две площадки за отдих бяха изградени от Община Сливен в квартал „Клуцохор“. Едната площадка е за деца, а другата – с уреди за фитнес на открито. Те се намират една до друга, разположени северно от кръстовището между ул. „Баба Тонка“ и „Патриарх Евтимий“. По време на официалното откриване днес кметът Стефан Радев заяви, че това ще бъдат първите площадки, на които ще бъде монтирано видеонаблюдение.

„Радвам се, че успяхме да превърнем изоставения и неподдържан от години терен в едно приветливо място за отдих и спорт. В началото на мандата поех ангажимент към жителите на квартал „Куцохор“ и техните деца, че това ще се случи. Благодаря на учениците от Националната художествена гимназия, че с таланта си направиха мястото още по-привлекателно“, каза кметът.

Първите дошли да се забавляват на съоръженията бяха деца от 2 –ро основно училище „Христо Ботев“ и деца от ЦДГ „Синчец“. На събитието присъстваха Областният управител Чавдар Божурски, зам.- кметове и общински съветници. Преди изграждането на площадките на мястото имаше стара пързалка, голяма тротоарна площ и пясъчник. На новата детска площадка са поставени пързалка, катерушка, люлка с катерушка, клатушка, въжен мост, ударопоглъщаща настилка и ограда. Спортната площадка разполага с различни уреди – успоредка, лежанка за коремни преси, кубчета за скок от място, висилка, уред за лицеви опори, кростренажор, тренажор за рамене и хоризонтален велоергометър.

Гости на откриването бяха децата от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“, които преобразиха старата чешма, намираща се в близост до двете площадки и е знакова за района на квартала.

Изграждането на площадките е част от политиката на кмета Стефан Радев за благоустрояване на градската среда и осигуряване на места за отдих на възрастните и игра за най-малките. Общината ще продължи да извършва поетапни ремонти и поддръжка на спортни и детски площадки в съответствие със стандартите за безопасност.

16.11.2017 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен