Продължава обезопасяването на язовирите в Община Сливен

23.11.2017
---

Обезопасяването на язовирите е приоритет на Общината. „Не сме спирали да работим, защото не е въпрос на кампания, а на непрекъсната дейност за обезопасяване на язовирите", това заяви кметът Стефан Радев по време на днешния брифинг.

Той припомни, че през летния сезон се извърши смяна на спирателните кранове на язовири, които от години не са имали такива.

"Това беше доста сериозно мероприятие, свързано с действия на водолази и техника. Тези дейности често остават незабелязани, но по-добре да е така, отколкото да отчитаме какво е можело да направим“. Кметът каза още, че има програма, включваща язовири, които трябва да се изведат от експлоатация. Първият и основен принцип е те да бъдат безопасни за хората. Не толкова да съществува някаква полза от стопанска дейност с тях. Това е свързано и с почистването на коритата на реките.

"Няма да спираме с тази дейност. Тя ще бъде регулярна и няма да се подчинява на кампания. Предвижда се поетапно почистване и на всички речни корита , съобразявайки се с ресурса, с който разполага Общината“, допълни кметът.

23.11.2017 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен