Втора самостоятелна изложба на Алла Балан беше открита в Сливен

26.06.2018
---

Втората самостоятелна изложба на художничката Алла Балан „България през погледа на една бесарабска българка“ беше открита снощи. Акварелите са подредени във фоайето на зала „Май“.

Алла Балан е от Болград, Украйна. Завършила е известната Болградска гимназия „Георги Сава Раковски“, а по-късно и Измаилския държавен хуманитарен университет. Първата й изложба в град Сливен е била реализирана през 2014 година.

„Тези картини са израз на творческите Ви усилия и Вашата любов към България и града ни. Смятам, че всеки художник оставя част от себе си в творбите си, част от възгледите си, своята емоция. Пожелавам Ви много успехи и изяви, а почитателите на картините Ви да се множат“, заяви по време на откриването заместник – кметът Стоян Марков.

На събитието присъстваха още заместник – областният управител Димитринка Петкова, Соня Келеведжиева, художници, граждани и ученици.

Организатори на изложбата са Община Сливен, Дружество на художниците - Сливен, Общественият съвет за сътрудничество с бесарабско- таврийската диаспора с център Сливен, както и от българи от Болград.

26.06.2018 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност