Излезе от печат книгата „Сливналии“

17.12.2018
---

Излезе от печат „Сливналии – 20 интервюта“ – книга, събрала в себе си личности от всички сфери на обществения живот – стопанството, науката, литературата и изкуството, спорта. Не всички са родени в Сливен, не всички са останали да живеят в него, но житейският им път е белязан дълбоко от града на Сините камъни. Сливен също им дължи много, защото те са допринесли съществено за опазване на неговата памет, за изграждане на съвременния му облик, а мнозина от тях – и за доброто лице на България по света. Сред интервюираните са сливенският владика Иоаникий, големият дарител Гарбис Папазян, журналистът и кмет на Сливен Георги Арнаудов, писателите Валентина Радинска, Георги Величков, Камен Васевски, художниците Евгени Вълев, Онник Каранфилян, пианистът проф. Николай Евров, историка Васил Дечев, многостранно развити личности като Георги Ведроденски-Мортус, и още – общо двайсет души, олицетворяващи добрия пример на реални постижения и на отдаденост в името на общия успех.

Интервютата са построени по един и същ модел, имащ за цел да обхване както миналото, така и настоящето, но и перспективата за това, което ни очаква – бъдещето на града през призмата на своите строители. Автор на обемните интервюта е журналистката Йорданка Раданчева.

Издаването на книгата е съфинансирано от общинския фонд „Култура“. Официалното представяне на „Сливналии“ е на 18 декември от 17 ч. в зала „Май“.

17.12.2018 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен