Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

Новини

 • Сливен почете паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България

  С кратка церемония днес бе почетена паметта на големия българин и революционер Христо Ботев и на загиналите за свободата на България. Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци цветя поднесоха кметът Стефан Радев, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общинския съвет Димитър Митев и общински съветници, директори на институции, културни институти, организации и граждани. „Днес цяла България застива, за да отдаде почит на хората, дали живота си за нашата свобода и са допринесли за възстановяването на държавата ни. Такива събития ни помагат и са пример за това как да предаваме от поколение на поколение паметта и почитта към нашите герои“, каза кметът Стефан Радев. По традиция, точно в 12 часа в града под Сините камъни зазвучаха сирените в знак на почит към паметта на българските герои, загинали за свободата на България. 02.06.2020 г.

  прочети цялата

 • Община Сливен разширява обхвата на патронажната грижа

  Община Сливен стартира изпълнението на проект № BG05M9OP001-2.101-0198-C01 по Процедура BG05M9OP001-2.101 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3“, финансирана от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Проектът се осъществява с подкрепата на Европейския социален фонд, след сключване на допълнително споразумение към Договор BG05M9OP001-2.040-0069-C01 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Сливен“. Цел на проекта е оказване на подкрепа на възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност от самообслужване; лица с увреждания; възрастни в риск – лица, които са в зависимост от грижи, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот; лица, поставени под карантина във връзка с COVID – 19; самотен/ни родител/и с дете/ца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами. На лицата от целевите групи ще се извършва доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, включително лекарства, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги. Проектът се изпълнява от Община Сливен и стойността на допълнителната безвъзмездна финансова помощ по Компонент 3 е 636 хил. лв., от които 540 600.00 лв. Срокът за изпълнение на дейностите е до 31.12.2020 г. Лицата, които имат нужда от предоставяне на услугите, могат да ги заявяват на телефон: 044/611 312 - всеки работен ден във времето от 8.30 ч. до 12 ч. и от 14 до 16.30 часа. Информацията се съдържа и в прикачения файл 02.06.2020 г.

  прочети цялата

 • Публикувани са резултатите от първото класиране на учениците в I клас

  Вече са публикувани резултатите от първото класиране за прием на учениците в I клас за учебната 2020/2021 г. В класирането участваха общо 1 096 заявления или 1 112 деца. Обявените свободни места бяха 1 500, 1 041 от които в училищата в град Сливен. По първо желание са класирани общо 1 086 деца, по второ – 14, а 12 деца не са приети на първото класиране. Модулът за регистрация на заявления беше отворен в 13 часа на 26 май. При старта на системата нямаше технически проблеми, първото заявление беше регистрирано в 13.02 часа, а до края на деня бяха регистрирани 755 заявления. В съответствие с утвърдения график за прием, класираните деца могат да бъдат записани в периода от 3 до 5 юни, включително. Напомняме на родителите, че след записване на класирано дете, отпада възможността да се участва в следващо класиране. Това може да стане само при отписване на детето от училището (изтегляне на документите) и подаване на ново заявление в системата за електронен прием в сроковете, посочени в графика за прием. Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от приетите, губят входящия си номер, с който са участвали в класиране и могат да кандидатстват отново за прием с нов входящ номер и ново заявление. Ако детето не е класирано, заявлението му за участие автоматично се прехвърля към следващото класиране. До края на месец юни е предвидено да има още две класирания, информация за които родителите могат да намерят в специализирания сайт за прием (https://priem.sliven.bg:3443/documents/Grafik.pdf). На 8 юни до 12 часа ще бъдат публикувани свободните места за второто класиране, а модулът за регистрация ще бъде отворен от 13 часа. 02.06.2020 г.

  прочети цялата

 • Започва ремонт на светофара при Дамарския мост

  Започва планиран ремонт на светофарната уредба на кръстовището при бул. „Братя Миладинови“ с бул. „Хаджи Димитър“ и с бул. „Стефан Караджа“. Дейностите ще се извършват в почивните от 6 юни до 12 юли от 9 до 18 часа. В този период светофарът ще бъде изключван. Ремонтът ще се извършва при подходящи метеорологични условия. Движението ще се осъществява, спазвайки пътните знаци. Дейностите предвиждат подмяна на всички секции с нови с LED крушки. При строително-монтажните работи ще се наложи използването на авто-вишка, която ще бъде разположена така, че да не затруднява движението. 01.06.2020 г.

  прочети цялата

 • На 2 юни Сливен ще почете паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България

  На 2 юни се навършват 144 години от гибелта на големия български революционер Христо Ботев. Заради епидемиологичната обстановка в страната тази година няма да има общоградско поклонение. В знак на признателност в 11.45 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци в памет на Христо Ботев и на загиналите за народна свобода. В 12 часа ще прозвучат и традиционните за този ден сирени. Организатор е Община Сливен. 01.06.2020 г.

  прочети цялата

 • От утре започват стрелбите на „Батмиш“

  Център за подготовка на специалисти обяви датите на планираните стрелби на Огневи комплекс „Батмиш“ край Сливен през месец юни. Ученията ще започнат от утре и ще продължат през дните 3, 4, 5, 11, 12, 16, 17, 19, 23, 24, 25 и 26 юни - от 8 до 17 часа. За да не се допускат инциденти, живеещите в този район трябва да се съобразяват с предупредителните табели и да не навлизат в забранителните зони. Собствениците на ферми трябва да предприемат и адекватни мерки за защита на животните си. 01.06.2020 г.

  прочети цялата

 • Онлайн дискусия: Обединените усилия водят до добри резултати в борбата с Ковид-19

  Благодарение на общите усилия между институциите, ромската общност и всички граждани на общината, Сливен се справя успешно с кризисната ситуация с Ковид-19. Около това становище се обединиха участниците в публична онлайн дискусия на тема „Ромската общност и институциите в Сливен срещу кризата с Ковид-19“, организирана от Постоянна ромска конференция по инициатива на Петър Костадинов – кмет на село Горно Александрово. Според него равносметката показва, че в резултат на ефективните общи усилия е намален рискът от разпространяване на заразата. В дискусията участваха кметът Стефан Радев, заместник-кметът Пепа Чиликова, директорът на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова, началникът на Районното управление на МВР Сливен - главен инспектор Димитър Кикьов, кметове на населени места и представители на ромската общност. „В Сливен не достигнахме до драстични мерки. Когато сме прилагали мерките в борбата с Ковид-19, сме търсили баланс, за да бъдат те максимално щадящи, без да засягат сериозно живота на хората. Оценката ми за справянето със ситуацията в квартал „Надежда” е добра. С общи усилия и активното съдействие на представителите на ромската общност на всички нива се справихме много по-добре от други градове от страната, които предприеха по-драстични мерки. Много поуки можем да си направим, трябва да се учим от грешките и успехите си, да извлечем полза от придобития опит. Няма съмнение, че действайки заедно можем да постигаме много повече за общността като цяло. Убеден съм, че това е правилния път”, каза кметът Стефан Радев. Той допълни, че проблемът не е отминал, борбата все още продължава и дълго време ще се налага да се прилагат определени мерки за недопускане на разпространение на заразата. Д-р Петя Балулова подчерта, че опасността не е отминала и спазването на настоящите мерки трябва да продължи. Тя благодари на кмета Стефан Радев за подкрепата по време на кризисната ситуация, на полицията и ромските медиатори. Димитър Кикьов подчерта, че мерките в квартал „Надежда” са дали резултат и в Сливен не е допусната тежка ситуация както в други градове на страната.

  прочети цялата

 • Промяна в графика на въжената линия заради профилактика

  От 30 май Пътническа въжена линия ще работи с клиенти от 8.30 до 17.30 часа. Последното качване ще бъде в 17 часа. В понеделник въжената линия ще работи с клиенти от 12 часа. Промяната се налага заради профилактика. 29.05.2020 г.

  прочети цялата

 • Безплатен спектакъл за децата на първи юни

  По повод Международния ден на детето – 1 юни, Община Сливен и Държавният куклен театър ще зарадват децата със спектакъла „Вълшебно пътешествие“. Началният час е 11 часа. Съгласно заповедта на здравния министър, свързана с противоепидемичните мерки, салонът на театъра ще работи с капацитет 60 зрителски места, спазване на изискванията за разстояние от 1,5 метра между зрителите, осигурени са коридори за еднопосочен вход и изход. Апелират се всички родители и придружители на малчуганите да бъдат с предпазни маски. 29.05.2020 г.

  прочети цялата

Архив новини