044/611 100 | 044/611 165

За връзка с нас

Новини

 • Доц. д-р Мария Тодорова е тазгодишният носител на наградата „Милосърдие“

  Доц. д-р Мария Тодорова е носител на награда „Милосърдие“ за 2019 г. Отличието се връчва от Община Сливен на изявена личност в областта на здравеопазването и социалната политика. Решението е на Обществената комисия за избор на носител на награда „Милосърдие” за мандат 2015-2019 година. Доц. д-р Мария Тодорова е добре позната на сливенската общественост като лекар и общественик. Заемала е ръководни позиции в здравеопазването на нашия град – главен лекар на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”, директор на Медицински колеж – Сливен. Паралелно с това доц. Тодорова работи активно в областта на история на медицината и заема ключови позиции в СУБ-клон Сливен. През последните години тя продължава своето активно участие в Сливенския клон на СУБ, като същевременно създаде напълно безвъзмездно две изключително важни книги – алманах на СУБ – клон Сливен и алманах на сливенските лекари. Освен това е изявен специалист с дългогодишен опит и висок професионализъм в областта на здравеопазването, социалната политика и науката в община Сливен. Нейната всеотдайност и доброта към хората я правят достоен носител на награда „Милосърдие”. Награда „Милосърдие” се връчва на тържествена церемония, в навечерието на празника на Сливен – Димитровден. 15.10.2019 г. Снимка: Internet

  прочети цялата

 • Отстраняване на авария затруднява движението в част от квартал „Клуцохор“

  Движението в част от квартал „Клуцохор“ е временно затруднено. Причината е отстраняване на неотложна авария на улица „Димитър Кавалджиев“ 2 А. Извършват се строително-монтажни дейности за реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа и разширение и реконструкция на канализационната мрежа. Затрудненото движение на автомобили ще важи до 14.00 часа на 15 октомври в района на улица „Н. Ботушев“. 15.10.2019 г.

  прочети цялата

 • Информационна кампания по повод Европейския ден за борба с трафика на хора

  Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), стартират ежегодната информационна кампания по повод 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора, в партньорство с Община Сливен, Бюро по труда – гр. Сливен, Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев” и А21 България. Основен акцент в кампанията, която е насочена към млади хора тази година, ще бъде организирането на Поход за Свободата на 19 октомври /събота/ от 11.00 часа. Той ще стартира от бул. „Цар Освободител” № 1, пред централния вход на Община Сливен и ще премине по пешеходната зона на булеварда. Поход за Свободата е ежегодно събитие, което се провежда в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света. В рамките на информационната кампания, във връзка с работата по целенасочена превенция, с фокус актуалните форми на трафика на хора, МКБТХ – Сливен планира да проведе превантивни дейности с уязвими групи, с цел популяризиране на Националната телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали денонощно и безплатно на телефон 0800 20 100. Активна роля в кампанията ще вземат и доброволческите екипи към МКБТХ – Сливен, преминали Антитрафик академия за доброволци 2019 г., които ще проведат обучителни сесии по метода „връстници обучават връстници”. Те ще участват в отворена дискусия „Възможностите и предизвикателствата пред младите хора в Европа”. Трафикът на хора е сериозно престъпление срещу личността, човешките права, достойнството и самочувствието, нарушение на общочовешките етични норми и морални ценности. Той е и сред най-доходоносните престъпления, наред с трафика на наркотици и оръжие. Престъпление е набирането, транспортирането, укриването на хора чрез заплахи, използване на сила или друга форма на принуда, с цел експлоатацията им. Включва насилствена проституция, принудителен труд, държане в принудително подчинение, експлоатация с цел просия и джебчийство, отнемане на телесни органи и трафик на бременни жени с цел продажба на новородените им. Един от най-добрите начини да предпазите себе си от рискови ситуации е да се информирате! 15.10.2019 г.

  прочети цялата

 • Утре представят „Перфектната сватба“ на сцената на зала „Сливен“

  Утре, 15 октомври сливенската публика ще има възможност да гледа спектакъла „Перфектната сватба“ от Робин Хоудън. За почитателите на комедията, на сцената на зала „Сливен“ ще играят съзвездие от актьори като Елен Колева, София Бобчева, Христо Терзиев, Анна Петрова. В интересни образи зрителите ще видят още Божидар Георгиев, Цветан Николов, Адриана Кънчева. Режисьор е Владлен Александров. Сценографията и костюмите са на Весела Статкова и Иван Карев. Началният час на представлението е 19 часа. Билети на касата на зала „Сливен“ или резервация на телефон: 0895 300 370 14.10.2019 г.

  прочети цялата

 • Град Кермен отбелязва своя празник

  На Петковден Кермен отбелязва 45 години от обявяването му за град. Редица прояви съпътстват честването. Денят започна с Празнична Света Литургия в храм „Света Петка“. По повод тържествата беше организиран и спортен празник, в който взеха участие децата от ОУ „Христо Смирненски“. В края на състезанията всички те бяха поздравени и наградени от заместник-кметовете на Сливен Румен Иванов и Пепа Чиликова с купи, грамоти и предметни награди. Бяха поднесени и цветя пред паметника на загиналите през войните керменлийци. 14.10.2019 г.

  прочети цялата

 • Хилда Казасян и Плевенската филхармония представят вечните песни на Вили Казасян

  „С музиката на Вили“ представят на 28 октомври Хилда Казасян, Васил Петров и Плевенската филхармония. Концертът ще се проведе в зала „Сливен“ и ще премине под диригентството на Борислав Йоцов. В него ще участват и джазовото трио Христо Йоцов, Живко Петров и Димитър Карамфилов. Началният час е 19 часа. Билети могат да бъдат закупени на касата на зала „Сливен“ или резервация на телефон: 0895 300 370. 14.10.2019 г.

  прочети цялата

 • В Сливен ще бъде разположен пункт за събиране на опасни отпадъци на 16 и 17 октомври

  Община Сливен и „БАЛБОК ИНЖЕНЕРИНГ“ АД организират мобилен събирателен пункт за безвъзмездно приемане на опасни отпадъци от домакинствата и последващото им третиране на следните дати: 16 и 17 октомври 2019 г. от 10.00 до 16.00 часа в ж. к. „Българка“, паркинг западно от големия хипермаркет (до „Битака“) Основни групи опасни отпадъци, образувани в домакинствата са: - Живак и живаксъдържащи уреди – живачни термометри и ампули, прекъсвачи, живак (с изключение на луминесцентни лампи); - Лакове и бояджийски материали – бои, лакове, разредители и разтворители за боя, терпентин и др; - Домакински препарати и химикали – почистващи препарати, белина, дезинфектанти, дезодоранти, киселини, основи, реактиви и др.; - Мастила и замърсени опаковки – опаковки, съдържащи опасни вещества; - Негодни препарати за растителна защита – пестициди; - Фармацевтични продукти – лекарства с изтекъл срок на годност Включването на отпадъци с опасни свойства в общия поток битови отпадъци влияе отрицателно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата за отпадъци. След употреба отделете опаковките заедно с остатъка от продукта. Предайте ги в мобилния събирателен пункт на „БалБок Инженеринг“ AД на обявени дати за кампании през пролетния и есенния сезони. За информация: www.balbok.com 14.10.2019 г.

  прочети цялата

 • Сливен е домакин на Националния турнир по спортни танци ,,Туида 2019”

  Сливен е домакин на Национален турнир по спортни танци ,,Туида 2019”. Началото на спортната надпревара, която се провежда в зала ,,Васил Левски” беше дадено от зам.-кмета Пепа Чиликова. ,,Всеки спорт притежава своята индивидуалност и харизма, но спортните танци са нещо наистина красиво, граничещо с изкуството. Те изискват много търпение, отдаденост и безкрайни тренировки. Но точно в тренировъчните зали ще се научите на дисциплина, уважение към труда на ближния, работа в екип и уважение към вашите родители и преподаватели”, заяви Пепа Чиликова. Тя пожела на участниците успех в турнира, много положителни емоции и нови приятелства. Над сто състезателни двойки от трийсет клуба в страната ще премерят сили в днешната надпревара. Те са разпределени във възрастови групи от 7 до 19 годишна възраст. Турнирът е кръг от ранглистата за националната купа и е част от програмата на Общината за празника на Сливен – Димитровден. Състезанието се организира от сливенския клуб по спортни танци ,,Туида”, с подкрепата на Община Сливен. 13.10.2019 г.

  прочети цялата

 • Над 300 ученици се включиха в скоростното изкачване „Напред и нагоре”

  За осми пореден път в Сливен вчера се проведе скоростното изкачване ,,Напред и нагоре”. В състезанието се включиха над 300 ученици от сливенски училища. Те бяха разпределени в шест групи от три възрасти - момичета и момчета 5-7 клас, 8-9 клас, юноши и девойки 10-11 клас. Стартът на изкачването даде зам.-кметът Стоян Марков пред параклиса ,,Свети цар Борис-Михаил – Покръстител”. В групата на момичетата 5-7 клас първото място спечели Станимира Димитрова от ОУ ,,Христо Ботев". При момчетата 5-7 клас победител стана Димитър Димитров от ОУ ,,Д-р Иван Селимински”. В групата на 8-9 клас победата при момичетата бе за Симона Стоянова от СУ ,,Константин Контантинов”. При момчетата от същата възраст първи се нареди Петър Петров от ППМГ ,,Добри Чинтулов”. При девойките от 10-11 клас първотото място завоюва Светослава Павлова от СУ ,,Константин Контантинов”. При младежите от същата възрастова група първи станас най-добър резултат Божидар Куртев от ПГЕЕ ,,Мария Кюри”. Отборът на ППМГ ,,Добри Чинтулов” спечели осмото издание на Купа ,,Ротари клуб-Сливен”, след като излъчи няколко първенци в отделните възрастови групи. Победителите получиха медали и тениски, връчени от президента на Ротари клуб – Сливен Митко Митев при закриването на проявата пред паметника на Хамам баир. След края на състезанието беше проведена томбола за състезателите, която излъчи 15 победители. Организатор на традиционното вече изкачване е Ротари клуб – Сливен, съвместно с Община Сливен. 13.10.2019 г.

  прочети цялата

Архив новини