Извършена е предварителна проверка на две мостови съоръжения на река Асеновска

04.04.2017

Експерти от общинската администрация извършиха предварителна проверка на две мостови съоръжения на река Асеновска, преди да бъде назначена компетентна комисия за щателен оглед и предписание.

„Огледите установиха, че и двете мостови съоръжения не са опасни в степен, която да застрашат живота и здравето на преминаващите”, каза инж. Снежана Кънева, началник на отдел "Сигурност и управление при кризи".

На две места на моста срещу НОИ /РУ„Социално осигуряване“- Сливен/ е констатирано наличие на малки участъци (с размери 15 х 1 см) с корозия върху рифеловата ламарина, част от горното строене на моста. Износеният профил на рифеловата ламарина не е намалило нейната дебелина и носеща способност.

Устоите на мостовото съоръжение срещу хипермакет Кауфланд 2 са възстановени след природната стихия през месеците февруари и март 2015 година. Към момента на предварителния оглед е констатирано, че има скъсани заварки между отделни елементи на рифеловата ламарина, липсват елементи от двата парапета, по всяка вероятност премахнати от недобросъвестни граждани.

В този вид съоръжението не крие опасност за преминаващите. Разпоредено е на изпълнител да отстрани констатираните нарушения. Още днес изпълнителят започна работа.

04.04.2017г.


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен