Над 180 ученици взеха участие в театралния фестивал „Сливенски вятър”

28.04.2017
...

Над 180 ученици, от сливенските училища, взеха участие във второто издание на Младежки театрален фестивал „Сливенски вятър”, който се състоя от 18 до 27 април.

Фестивалът беше закрит с церемония за връчване на наградите снощи в зала „Сливен”. Гости бяха заместник-кметовете по хуманитарна дейност и икономическо развитие Пепа Чиликова и Стоян Марков. Пепа Чиликова благодари на участниците, на учителите, ръководителите на театралните състави, на родителите и на организаторите на фестивала.

„За мен е удоволствие да Ви приветствам за участието във втория младежки театрален фестивал „Сливенски вятър”. Искам да Ви пожелая сцената на зала „Сливен” да стане началото на Вашите успехи. И дано сливенският вятър продължи да Ви държи в полет, а Вие да развивате и изразявате себе си чрез театър”, посочи Чиликова

Постановките се изиграха в залите „Сливен”, „Зора”, Военен клуб” и на малката сцена на Арт-център „Седем” на ул. „Генерал Столипин” 26, както и в етнографския комплекс „Хаджиданчови къщи.

Ученическите театрални трупи бяха оценявани от жури с председател Катилей Кателиев, актьор и членове Николина Велчева – актриса, и художникът Петър Кайраков. Наградите на отличените връчиха Катилей Кателиев и Николина Велчева.

Младежко жури в състав Иван Стоянов, Жорета Джангозова и Девина Василева излъчиха и наградиха със статуетка и грамота - най-впечатляващ спектакъл, най-атрактивен спектакъл и най-поучителен спектакъл.

Младежкият фестивал за театър „Сливенски вятър” се осъществява с подкрепата на община Сливен, фондация „Обществен дарителски фонд - Сливен”, с председател Дора Куршумова, фондация „Работилница за граждански инициативи” и фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

28.04.2017г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен