Община Сливен получи сертификат за управление на качеството и висока оценка за публичността

29.11.2022
Валя Радева и Павел Иванов

Община Сливен получи сертификат за управление на качеството на административните услуги и висока оценка за публичността в общинския сайт, стана ясно днес на пресконференция на общинското ръководство. Сертификатът е за успешното въвеждане на европейската система за управление на качеството CAF. Преди две години Община Сливен започна работа по системата под ръководството на секретаря Валя Радева.

„През 2-годишния период екип от служители извършиха анализ, определиха нашите силни и слаби страни. После въведохме мерки за подобрение и след извършена външна оценка, ни беше присъден този сертификат“, каза на пресконференцията Валя Радева.

Тя сподели, че външните оценители са обърнали специално внимание на сайта на Общината и са изразили мнение, че е много добре подреден и всички стратегически документи са публикувани в него.

От своя страна кметът Стефан Радев поздрави екипа, работил по въвеждането на САF и препоръча да се поставят високи цели за още по-добри резултати.

„Полученият сертификат е поредна стъпка на общината в усилията и енергията й за подобряване на качеството на услугите. Получавали сме награди и за непрозрачна институция. Имаме покана от „Прозрачност без граници“ през декември да представим добри практики за публичност и отчетност и това е поредното доказателство, че се движим в правилната посока“, каза кметът.

Сертификатът по CAF бе връчен на официална церемония в столицата на 25 ноември от изпълнителния директор на Института по публична администрация - Павел Иванов, на секретаря на общината Валя Радева.

„В отговор на високите очаквания поставени към нас от страна на гражданите и бизнеса, Община Сливен ще продължи прилагането на модела CAF, използвайки научените техники за управление на качеството и постигане на организационно съвършенство“, каза Валя Радева по време на церемонията.

От 500 администрации в България, само 100 получават сертификат по CAF, сред които и Община Сливен.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност