Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

С тържествен концерт възстановиха събора в село Тополчане

08.11.2016

С тържествен концерт, след дългогодишно прекъсване, беше възстановен съборът в село Тополчане. Събитието беше уважено от министъра на земеделието и храните Десислава Танева, кмета на Сливен Стефан Радев, председателя на Общинския съвет Димитър Митев, общински съветници, жители и гости на Тополчане.

Концертът се състоя в залата на обновеното Народно читалище „Д-р Петър Берон – 1934”, която се оказа тясна за желаещите да присъстват на проявата, където чрез песни и танци бяха показани традициите и обичаите на селото.

"Изключително се радвам, след няколко години отново се събрахме, за да отпразнуваме възстановения събор на село Тополчане. Благодаря за усилията да възстановим това читалище и най-вече всички заедно да възстановим традицията отново на 8 ноември да се провежда събор и родовете да си дават среща", заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева, чийто корен е от Тополчане. Тя отправи послание към присъстващите на концерта да събират и съхраняват историята на родовете в селото. "Нека забравим дрязгите между нас, защото само единението и общите усилия могат да доведат до нещо добро", каза още Десислава Танева.

Приветствие отправи и кметът Стефан Радев, който поздрави присъстващи с празника "Св. Архангел Михаил" и с обновеното читалище. "Ако има човек, който е работил най-много за обновяването на читалището и тази прекрасна зала, това е министър Танева. Вие като жители на Тополчане, имате всички основания да се гордеете с нея", каза Стефан Радев.

В празничната вечер участие взеха Фолклорен клуб "Сливенци", Детска група "Фолклорни ритми" към училище "Св. Паисий Хилендарски" , оркестър "Тополите" и др.

08.11.2016г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.